Jump to content

Flaki

Moderators
 • Broj postova

  674
 • Pridružio/a

 • Poslednja poseta

Reputacija na forumu

35 Excellent

O korisniku/ci

 • Rank
  Professional Member

Nedavni posetioci profila

379 pregledi profila
 1. Grand Prix Austria 2020 rezultati
 2. @Toza igrac do 21 godine mora da bude domaci ne moze stranac..mislim moze ali se ne racuna kao igrac do 21 godine vec popunjava mesto stranca.
 3. @BeconiWR Meni je utisak kvalifikacija,da je mečka standardno ,,odlicna,,da je ferari mnogo los bio ocajan..da je alfa totalno podbacila i da wiliams ne krecu obe formule iz poslednjeg reda,i da je Rasel uspeo da bude brzi od dve alfe.To mi je utisak posle kfalifikacija.
 4. @BeconiWR Još odmah po dolasku u Austriju tim iz Milton Kinsa najavio je da će uputiti protest FIA-i na legalnost Mercedesovog DAS sistema, koji služi za lakše upravljanje bolidom na pravcima i tako smanjuje otpor vazduha. Pošto Red Bull tu mogućnost nije mogao da odradi u protest je uputio odmah po završetku treninga u Austriji. Ipak, FIA je kasno sinoć donela odluku da je DAS legalan: “Sudije su odlučile da je DAS legalan deo sistema za upravljanje i on zadovoljava sva pravila na polju vešanja bolida i njegovog aerodinamičkog uticaja. Po mišljenju sudija, DAS je fizički deo sistema za upravljanje.” pisao je u sapoštenju vladajućeg tela. Na ovaj način Mercedesu je dozvoljeno korišćenje sistema do kraja sezone, pošto je on i zvanično zabranjen od 2021.
 5. Srpski fudbal će sledeće sezone biti potpuno drugačiji od dosadašnjeg. Superliga Srbije će se u sezoni 2020/21 igrati sa 20 klubova, dok će Prva liga Srbije imati 18, a kako se saznaje iz više izvora to neće biti jedine novine u domaćem fudbalu. Na Izvršnom odboru FSS razmatraće se još dve stvari o kojima se konstruktivno razgovaralo na sednici Zajednice Superlige i Prve lige Srbije prošlog četvrtka. Prva odluka koja će biti potvrđena je pravilo o dva mlada fudbalera (starosti do 21 godine) u startnoj postavi u Superligi, koje je zapravo usvojeno još prošlog jula i bilo je predviđeno za narednu sezonu 2020/21. Iako se u svetlu novonastale situacije oko koronavirusa očekivalo da U21 pravilo bude odloženo, saznaje se da će definitivno biti na snazi tokom sledeće sezone! Treneri će tako morati da u početnu postavu uvrste najmanje dvojicu igrača rođenih posle 1. januara 1999. godine, što je pravilo koje već važi u Prvoj ligi Srbije. Cilj ove mere je bolja pozicija mladih fudbalera u Superligi, da bi se to pozitivno odrazilo i na (mladu) reprezentaciju, kao što je slučaj u Rumuniji. S obzirom na to da su treneri u Kini našli način da "varaju" ovo pravilo, i da izvode igrače već u 1. minutu, FSS je pronašao način i kako da slične stvari unapred predupredi. "Ukoliko se za vreme prvog poluvremena utakmice vrši zamena igrača uzrasta do 21 godine, a nakon njegovog izlaska iz igre u toj ekipi ne ostane obavezan broj igrača uzrasta do 21 godinu, umesto njega u igru može ući samo igrač uzrasta do 21 godine" - stoji u pojašnjenju novog pravila koje će i te kako zanimati srpske klubove. Druga novina koja bi mogla da bude usvojena je povećanje maksimalnog broja igrača u protokolu sa dosadašnjih 18 (11 startera i sedam izmena) na čak 23, što je pravilo koje se već osam godina koristi u Seriji A.
 6. Dejan Čelar, uspešnu trenersku karijeru nastaviće u Pirotu. Čelar je na poziv novog predsednika Radničkog Bratislava Ćirića uz podršku dosadašnjeg predsednika Zorana Nikolića, došao u Pirot na dogovore. Razgovor nije dugo trajao i Ćirić i Čelar dogovorili su dalju saradnju! Inače, proteklih 15 dana činilo se da će jedan od najboljih trenera mlade garde biti novi trener superligaša Zlatibora. Očigledno da je vreme dileme bilo kratko i da se dosadašnji šef Stručnog štaba Radničkog odlučio za nastavak saradnje. Čelar je u prošloj sezoni, koja je imala neočekivan završetak, preuzeo ekipu od Marka Vidojevića i nastavio uspešan hod. Cilj, plasman među osam najboljih je ostvaren, ali se sve na kraju promenilo. Treba dodati da je Radnički na kraju bio još uspešniji, plasirao se na šestu poziciju. Uz malo više sreće, pirotski tim je veoma lako mogao da se nađe među najboljom četvorkom. S obzirom da se očekuje da se sačuva kostur tima, Čelar će sa svojim saradnicima nastaviti rad, spreman na još bolje rezultate jer dobro poznaje fudbalere, uspostavio je dobru atmosferu i treba očekivati da pirotski tim na jesen igra još značajniju ulogu u Prvoj ligi.
 7. U novom prvoligašu GFK Dubočici nemaju vremena ni da se raduju, koliko ih čeka posla kako bi sve doveli u red i spremno dočekali start prvenstva. Ambiciozni direktor Vladica Cekić, pun je planova, kako na igračkom, tako i na strukturnom planu. - Pauza je bila preduga i u igri je bila opcija "A" i "B", odnosno u zavisnosti u kojem ćemo rangu zaigrati. Počeli smo sa radom još polovinom juna sa domaćim igračima. U saglasnosti sa novim trenerom Aleksandrom Kuzmanovićem, koji je ranije radio u Radničkom iz Niša i Pirota, evidentirali smo naše nekadašnju decu koja su igrala rasuta po brojnim klubovima, stupili u kontakt i posle plodonosnih razgovra vratili ih u Leskovac. Da pomenem Dušana Mladenovića i Ivana Milića i još nekolicinu. Pored njih, kontaktirali smo 7-8 proverenih prvoligaških igrača i čekali rasplet. Kada smo dobili potvrdu da smo prvoligaši, obnovili smo kontakte u uveliko razgovaramo oko uslova za njihovo angažovanje - navodi prvi operativac GFK Dubočice i kaže da će se i stručni štab pojačati. Za sada Kuzmanoviću pomaže Zoran Mitrović, ali će biti pridodata još trenera. U novom prvoligašu još nisu doneli konačnu odluku oko odlaska na visinske pripreme, niti su zakazali pripremne utakmice. Sve će biti poznato u toku nedelje, kao i lista pojačanja. Leskovčanima velika briga je dotrajali stadion koji je bio u planu za rušenje i gradnju novog, ali je pandemija sve to odložila i ostavila za neka sretnija vremena. Sportski objekat se mora privesti nameni i ispuniti stroge uslove nadležnih organa, koji će u narednom periodu obići stadion, evidentirati nedostatke, i naložiti do kojeg roka ih moraju otkloniti kako bi Leskovčani mogli da gledaju prvoligaške utakmice. Nezavisno od toga, zaposleni u klubu su počeli sa sređivanjem i krečenjem enterijera, svlačionica, kancelarija... Na kraju treba dodati da bez podrške Grada ni GFK Dubočica ne bi se vratila u društvo prvoligaša posle 17 godina.
×
×
 • Create New...